MENU TERUG
SLUITEN

Bars

Goede voeding tijdens het fietsen is ontzettend belangrijk. Zowel voor topsporters, maar ook als je af en toe eens op de fiets zit. Bij het gebruik van de juiste voeding tijdens het fietsen, wordt het fietsen niet alleen een stuk leuker, maar je herstel achteraf gaat ook een stuk sneller. Als er geen gebruik wordt gemaakt van sportvoeding zal je al snel, de toch wel bekende, man met de hamer tegenkomen. Maar ook kan je te maken krijgen met pijnlijke en gevoelige spieren. Bij Kramer hebben we een divers aanbod aan voeding voor wielrennen en mountainbiken.

Lees meer ...

Waarom is voeding belangrijk bij fietsen

Een inspanning zoals fietsen kost energie. Tijdens het fietsen kost trappen de meeste energie, maar ook in balans blijven is een grote energievreter. Alhoewel dat laatste voornamelijk van toepassing is bij het mountainbiken. Om energie te krijgen zijn vet, koolhydraten en eiwitten nodig. De voorraad vetten in een lichaam is groot, deze hoeven dan ook niet zo zeer aangevuld te worden. Koolhydraten zijn even een ander verhaal, deze moeten wel echt aangevuld worden tijdens het fietsen. Door de juiste sportvoeding te kiezen, met koolhydraten kunnen klachten als een hongerklop voorkomen worden. 

Naast de sportvoeding tijdens het fietsen, kan je ook rekening houden met het eten wat je voor èn na het fietsen eet. Zo kan je voedsel eten waar veel koolhydraten, vetten en eiwitten inzitten. Bijvoorbeeld pasta, peulvruchten en groenten. Hierdoor bouw je al een voorraadje op of helpt dit het herstel te versnellen.

Voeding in verschillende vormen

Sportvoeding is er in verschillende soorten en maten. Bij kramer is er een ruim aanbod aan verschillende sportvoeding. Zo kan je gebruik maken van energie repen, deze repen zijn te verkrijgen in veel verschillende smaken en worden snel opgenomen in je lichaam. Energie gels zijn ook een optie voor sportvoeding, deze gels worden ook snel opgenomen in het lichaam en zijn makkelijk in gebruik tijdens het fietsen. Let hierbij wel op dat je eventueel wat maag-en darmklachten kan krijgen. Naast eerder genoemde opties is er ook nog een andere optie, namelijk sportdrank. Deze sportdrank is bijvoorbeeld te verkrijgen in een bruistablet. De sportdrank geeft veel energie en helpt tegelijkertijd met het vochtbehoud. Dit kan spierkrampen dan weer voorkomen. 

Al met al zijn er ontzettend veel opties voor sportvoeding bij Kramer, kies vooral wat goed bij jou past.


<< Lees minder

Categorieën


Er zijn 7 producten gevonden:

3 ACTION SPORTS ENERGY BAR BANAAN
€ 2,15
3 ACTION SPORTS NOUGAT BLOCKS 39GR
€ 2,15
Energybar Go Energy maat: 40 gram kleur: zilver/geel/paars
€ 2,19
Energybar Go Energy maat: 40 gram kleur: zilver/geel/blauw
€ 2,19
Proteďnereep 3Action 40gr Double Chocolate
€ 2,50

Merk

Kleur

Maat

Sortering