MENU TERUG
SLUITEN

Trekhaakdragers

Fietsen in een andere omgeving? Dan is het wel zo handig om de fietsen makkelijk mee te kunnen nemen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals de trekhaakdrager. Deze fietsendrager wordt bevestigd op de trekhaak van je auto. Kramer Fietsservice heeft verschillende soorten trekhaakdragers.

Lees meer ...

Waarom een trekhaakdrager?

De trekhaakdrager is een makkelijk monteerbare fietsendrager. Daarnaast kan je de fietsen makkelijk op de fietsendrager monteren. Deze fietsendrager zorgt ervoor dat je niet veel last hebt van de trekhaakdrager tijdens het rijden.

 

Verschillende soorten trekhaakdragers

Kantelbaar

Een fietsendrager met een kantelfunctie bevordert het gebruiktsgemak van een trekhaakdrager nog net wat meer. Door deze functie kan je makkelijk bij de kofferbak, ook al staan de fietsen al op de fietsendrager. 

Opvouwbaar

De opvouwbare fietsendrager is een van de compactste fietsendragers. Vooral het opberggemak is hierbij ontzettend handig. Wanneer je de fietsendrager niet gebruikt, neemt deze niet veel ruimte in. Als je de fietsendrager op de trekhaak wilt plaatsen, gaat dit ook met gemak. 

E-bikes

Tegenwoordig zijn veel fietsendragers ook geschikt voor E-bikes. Houdt bij het aanschaffen van een fietsendrager voor E-bikes er wel rekening mee dat de fietsendrager een draagvermogen van minimaal 60KG totaal heeft (30KG per fiets). Daarbij is het ook goed om hierbij het draagvermogen van de trekhaak in acht te nemen.

 

Tips voor het aanschaffen van een trekhaakdrager

Bij het aanschaffen van een trekhaakdrager is het handig om op een aantal punten te letten, zodat je een fietsendrager kiest die het beste bij jou past. 

Gewicht

Als eerst is het goed te weten wat het gewicht van de fietsen is die je wilt gaan vervoeren op de fietsendrager. De trekhaakdrager moet namelijk wel het gewicht van de fietsen aankunnen. 

Wielgoot

Als je een fiets met wat brede banden wilt vervoeren, zoals een mountainbike, is het goed om te checken hoe groot de wielgoot van de trekhaakdrager is. Het kan namelijk zo zijn dat de standaard wielgoot te smal is.

Oprijgoot

Het kan wel is lastig zijn om de fietsen op de fietsendrager te tillen. Hiervoor kan je een oprijgoot aanschaffen. Door middel van deze goot kunnen de fietsen makkelijk op de trekhaakdrager gereden worden, zonder dat dit veel moeite kost. 

Elektrische aansluiting

Er zijn verschillende aansluitingen voor de electra. Hierbij is het goed om te kijken naar welke elektrische aansluiting passend is op jouw auto. 

 

Fietsendragers bij Kramer Fietsservice

Bij Kramer hebben we verschillende trekhaakdragers in ons assortiment. Heb je advies nodig? Kom dan langs in onze winkel in Appelscha. Wij helpen je graag!


<< Lees minder

Er zijn 8 producten gevonden:

Fietsdrager Movanext lux
459,-
LED verlichting
459,-
Fietsdrager VeloComp. 925 kleur: zwart/grijs
479,-
kantelbare uitvoering
499,-
kantelbare uitvoering LED verlichting
519,-
Fietsdrager VeloSpace XT 2 kleur: zwart
849,95
Fietsdrager EasyFold XT 2 kleur: zwart/zilver
919,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering