MENU TERUG
SLUITEN

Transport

Veiligheid is bij fietstransport een van de belangrijkste aspecten. Of het gaat om het meenemen van fietsen, of om het meenemen van kinderen, de hond of bagage tijdens het fietsen in een fietskar, veiligheid staat voorop. Zo zijn er tal mogelijkheden van het meenemen van fietsen of passagiers.

Lees meer ...

Fietsendragers

Een fietsendrager is een stevig rek, die aan de auto, caravan of aanhangwagen bevestigd kan worden. De fietsen mee op vakantie, een dagtripje of een fiets met pech oppikken, een fietsendrager is dan bijna onmisbaar. Bij Kramer hebben we een ruim assortiment aan fietsendragers. 

Er zijn verschillende manieren om fietsendragers te bevestigen:

Achterop de trekhaak

De populairste manier om een fietsendrager te bevestigen is op de trekhaak. Dit is een logische plek, aangezien de fietsen makkelijk op de fietsendrager te bevestigen zijn. Echter, kom je wel wat moeilijker bij de kofferbak. Daarnaast heb je ook een extra (witte) kentekenplaat nodig.

Achterop de auto (zonder trekhaak)

Dit is een goede optie als je geen trekhaak op je auto hebt. De fietsendrager wordt bevestigd op de achterklep. Let er alleen wel op dat deze fietsendragers minder draagcapaciteit hebben dan een fietsendrager die op de trekhaak bevestigd wordt. Controleer wel of je auto geschikt is, als er bijvoorbeeld een spoiler op de auto zit is deze fietsendrager minder geschikt.

 

Fietskarren

Een fietskar is ideaal als je tijdens een fietstocht bagage, je kinderen of de hond wilt meenemen. Je reisgenoot zit droog, veilig en uit de wind. Ook als je bagage mee wilt nemen op de fiets, is een fietskar ideaal. Voor de verschillende categorieën zijn speciale fietskarren ontworpen. Een fietskar bevestig je simpel achter de fiets, ook achter een racefiets kan een fietskar worden bevestigd. Deze bevestig je dan aan de achteras van de snelspanner.  Een voordeel van de fietskarren is, dat je de fietshouding niet beïnvloed, waardoor je nog net zo prettig op je fiets zit. Kramer heeft verschillende opties voor fietskarren.

Maar waar let je dan op bij het aanschaffen van een fietskar?

Inhoud

De inhoud is afhankelijk van wat je wil met een fietskar, hou hierbij rekening met bijvoorbeeld de grote van je hond en of je naast je kinderen ook nog boodschappen kwijt wil in de fietskar.

Draagkracht

De draagkracht geeft aan hoeveel gewicht je in de fietskar kunt vervoeren. Let hierbij bijvoorbeeld op de hoeveelheid bagage die je wilt meenemen.

Gewicht

Het gewicht van de kar zelf is ook een punt waar je even over moet nadenken. Als je in Nederland op de vlakke weg fiets, zal je niet zo veel merken van een beetje extra gewicht. Maar als je in de heuvels of bergen gaat fietsen, merk je deze extra kilo’s wel.

Comfort

Hoe zit je hond of kind in de fietskar? Je wilt natuurlijk niet dat ze de hele kar door stuiteren. Dit kan je voorkomen door te kijken naar de wielen, hoe groter de wielen hoe minder de kar stuiterd.


<< Lees minder

Er zijn 2 producten gevonden:

Dragerverbreder Steco Monkey-Mee
Ä 31,95
Fietsdrager Movanext lux
Ä 459,-

Merk

Kleur

Maat

Sortering