MENU TERUG
SLUITEN

Voorvorken

Het is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde onderdelen van de fiets; de voorvork. De voorvork is via het balhoofd verbonden met het stuur en het zorgt ervoor dat het voorwiel goed vastgeklemd zit. Hierdoor kun je met je stuur het wiel op de juiste manier besturen. Hier lees je alle belangrijke informatie die jij moet weten over voorvorken!

Lees meer ...

Verschillende typen voorvorken

Om te beginnen zijn er twee typen voorvorken. Deze zijn gemakkelijk te onderscheiden in voorvorken voor wat meer comfort en voorvorken waarbij comfort van minder belang is, te weten: verende voorvorken en starre voorvorken. 

Verende voorvorken

Verende voorvorken zorgen voor het meeste comfort. Door de verende werking zorgt de fietsvork ervoor dat onzuiverheden in het wegdek of andere obstakels minder hevig worden gevoeld. Ook kan een verende voorvork comfortabeler zijn als je vaak op grove ondergronden fietst. Deze verende voorvorken zie je vaak terug op elektrische fietsen, luxe fietsen en fietsen waarmee lange afstanden worden afgelegd.

Starre voorvorken

Starre voorvorken zijn vooral lichte en onderhoudsvriendelijke fietsvorken. Daarom zie je ze vaak terug op racefietsen, trekking fietsen en stadsfietsen. Qua comfort doen ze wat onder ten opzichte van de verende voorvorken. De vibraties in het wegdek worden bijvoorbeeld wat meer gevoeld. Daarentegen zijn ze starre voorvorken bij racefietsen vaak van carbon, omdat dit nóg lichter is en voor iets meer demping in de vibraties zorgt.

 

Tips bij aanschaf voorvork

Omdat er erg veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen van voorvorken voor fietsen zijn, geven wij van Kramer Fietsservice je graag een paar tips! 

  • Kies afhankelijk van jouw fietsgedrag voor het juiste type voorvorken. Hecht je waarde aan comfort? Kies voor een voorvork met vering. Fiets je kleine stukjes en wil je het wat meer budget houden? Dan volstaat voor jou een starre voorvork.
  • Zelf een voorvork monteren? Dat kan! Zorg er dan wel voor dat je de juiste gereedschappen bezit om alles goed te monteren. Het moet immers wel veilig blijven. Niet zo veel ervaring met het monteren van fietsonderdelen op jouw fiets? Kramer helpt je graag met montage!
  • Heb je het gevoel dat jouw voorvork niet meer werkt zoals hij zou moeten? Kom dan langs bij ons voor advies. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om langdurig door te fietsen met een voorvork die niet helemaal goed functioneert.

 

Mocht je aan deze tips niet genoeg hebben, kun je altijd één van onze experts inschakelen voor meer informatie.


<< Lees minder

CategorieŽn


Er is 1 product gevonden:

Vork univ. 26 inch maat: 26 inch kleur: zwart
Ä 55,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering