MENU TERUG
SLUITEN

Vaste verlichting

De dagen beginnen alweer korter te worden: tijd om eens te kijken naar je fietsverlichting! Grote kans dat jij de komende tijd wel eens door het donker moet fietsen, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Voor je eigen veiligheid, maar ook zeker voor die van een ander, is het belangrijk om jouw fietsverlichting op orde te hebben. Zo kan je vervelende situaties in het verkeer, boetes en slecht zicht voorkomen!

Lees meer ...

Waarom wij vaste fietsverlichting aanraden

Veel mensen zijn voorstander van losse fietslampjes, omdat je ze gemakkelijk kan wisselen en mee kan nemen. Toch gaat onze voorkeur uit naar vaste fietsverlichting. Voornamelijk het feit dat de kans erg groot is dat je losse fietslampjes gestolen worden of zoekraken, maakt het voor ons dat wij vaste fietsverlichting prefereren. Wanneer je losse fietslampje (tijdelijk) kwijt is, kun je dus niet veilig deelnemen aan het verkeer wanneer het donker is. Daarnaast is de kwaliteit van de verlichting bij vaste fietsverlichting vele malen hoger dan die van losse fietslampen.

 

Voordelen vaste fietsverlichting

Het monteren van vaste fietsverlichting brengt vele voordelen met zich mee. Deze voordelen delen wij graag met jou:

Je bent beter zichtbaar

De kwaliteit van de verlichting bij vaste fietsverlichting is simpelweg een stuk hoger dan die van losse fietslampjes. Dit verschil zit hem voornamelijk in de lichtopbrengst. Daarnaast is het bij elke fiets weer een raadsel waar jij jouw fietslampje tijdelijk kan monteren. Ga jij voor vaste fietsverlichting, dan weet je zeker dat jouw verlichting op de meest gunstige en best zichtbare plek gemonteerd is.

Vaste fietsverlichting is duurzamer

Je vaste fietsverlichting gaat langer mee dan de losse fietslampjes. Daarnaast heb je als je een dynamo hebt helemaal geen batterijen nodig, wat je geld kan besparen. Ook lijken losse lampjes misschien goedkoper, maar als je nagaat dat deze een aantal keer per jaar kwijtraken, ben je ook een aanzienlijk bedrag kwijt. Voor dit geld kan je (hoogstwaarschijnlijk) ook vaste fietsverlichting monteren.

Je hebt gegarandeerd verlichting 

Een los fietslampje is gemakkelijk om te stelen door een ander. Maar de kans dat iemand jouw vaste fietsverlichting meeneemt is nihil. 

 

Hoe moet je vaste fietsverlichting monteren?

Mocht je nou zelf je vaste fietsverlichting willen monteren, dan geven wij jou graag wat tips over hoe je de montage het beste aan kan pakken. 

  • De koplamp kan je gemakkelijk monteren op de koplampbeugel. Deze beugel zit standaard op bijna elke fiets. Zit deze beugel niet standaard op jouw fiets, dan kun je deze voor enkele euro’s aanschaffen. Je zet de koplamp vast met een schroef en een moer.
  • Zit er al een gat voor het achterlicht? Gebruik dan dit gat en monteer jouw (nieuwe) achterlicht met behulp van dit gat.
  • Zit er nog geen gat voor het achterlicht? Boor een gat in het spatbord zo groot als de schroef die er doorheen moet. Steek de pen van het achterlicht hier doorheen en vergeet de veerring niet. Je kunt nu het achterlicht vastdraaien met de bijgeleverde schroeven en bouten.

 

Kom je er niet helemaal uit? De medewerkers van Kramer Fietsservice helpen jou graag bij ons in de winkel!


<< Lees minder

Er zijn 9 producten gevonden:

Achterlicht XLC WP 4031 LE maat: 80MM kleur: zwart
6,95
Achterlicht Axa Run kleur: zwart
8,95
Achterlicht Axa Slim St. maat: 80 mm kleur: zwart
11,95
Koplamp Axa Echo 15 lux kleur: zwart
18,95
Koplamp Axa Echo 30 lux kleur: zwart
22,95
Koplamp Axa Pico 30 kleur: zwart
23,95
Koplamp Axa Pico 30T BK kleur: zwart
26,95
Dynamo Axa HR Traction kleur: zwart
33,95
Achterlicht Axa Omega Pro maat: 80 mm kleur: rood
36,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering