MENU TERUG
SLUITEN

Standards

Fietsstandaards zorgen ervoor dat jij jouw fiets veilig, stevig en gemakkelijk kan stallen. Waarom is een fietsstandaard belangrijk? Welke verschillende fietsstandaards zijn er allemaal? Bekijk het assortiment aan fietsstandaards, Kramer Fietsservice helpt je graag!

Lees meer ...

Waarom is een fietsstandaard belangrijk?

Wil jij jouw fiets goed stallen? Dan is een stevige fietsstandaard wel zo handig!. Wanneer het bijvoorbeeld slecht weer is met veel wind, kan een goed standaard er voor zorgen dat jouw fiets niet omvalt. Dit kan een hoop valschade voorkomen, wat natuurlijk wenselijk is. Een goede fietsstandaard is dus voornamelijk belangrijk als jij zuinig bent op je fiets en je je fiets goed wilt onderhouden.

 

Verschillende soorten fietsstandaards

Er zijn veel verschillende soorten fietsstandaards. We leggen je hier graag wat meer over uit:

Enkele fietsstandaard

De enkele fietsstandaard is de meest bekende standaard. De meeste fietsen hebben namelijk een enkele fietsstandaard. Dit type standaards wordt het meest gebruikt, omdat deze voor de meeste fietsen voldoende stevigheid biedt. De meeste stevigheid biedt dit standaard als hij bevestigd wordt bij de achteras. Op deze manier hoef je ook niet je trappers te verplaatsen als je het standaard gebruikt. Dit wordt echter vaak gebruikt bij mountainbikes en vergelijkbare fietsen.

Dubbele fietsstandaard

Als jouw fiets geregeld zwaar beladen wordt, doe je er verstandig aan om te kiezen voor een dubbele fietsstandaard. Dit type is namelijk erg geschikt voor fietsen die veel stevigheid eisen, zoals moederfietsen en fietsen waarmee goederen worden vervoerd. Wat goed is om te vermelden is dat het aan te raden om een stuurslot te bevestigen als je voor een dubbele fietsstandaard kiest. Dit zorgt voor meer stabiliteit. 

Verstelbare fietsstandaard

Het woord zegt het al: dit zijn standaards die je gemakkelijk kunt verstellen en daarmee zijn dit type standaards geschikt voor bijna elke fietsmaat. Bijvoorbeeld handig voor opgroeiende kinderen die relatief snel van fiets wisselen.

 

Waar moet je nog meer op letten?

  • Baseer je keuze voor een bepaald standaard op de inchmaat van het wiel. De maat hiervan vind je op de zijkant van de band. Onze specialisten helpen je hierbij graag. Kom naar onze winkel voor advies.
  • De beste optie voor een fietsstandaard is een standaard gemaakt van licht materiaal. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kunststof.
  • Ga je zelf een fietsstandaard monteren? Let er dan goed op of je een brede of een smalle bevestigingsplaat nodig hebt. Er zit namelijk een verschil in bevestigingsplaten; de brede bevestigingsplaat is 30 mm en de smalle bevestigingsplaat is 20 mm. Wanneer de maat van de bevestigingsplaat  niet overeenkomt met het standaard, kan de montage dus niet voltooid worden.

 

 


<< Lees minder

Er zijn 3 producten gevonden:

Standaard brede plaat maat: 28 inch kleur: zilver
17,95
Standaard XLC 26/28 A-vork maat: 26 - 28 inch kleur: zwart
19,95
Standaard MulitKick BKS-04 maat: 26/29 inch kleur: zwart
31,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering