MENU TERUG
SLUITEN

Sloten

Een goed fietsslot is niet te missen op je fiets, het is natuurlijk belangrijk om je fiets goed te beschermen tegen diefstal. Maar welk fietsslot is dan nu het beste voor jouw fiets? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fietsslot? Bij Kramer hebben we een ruim assortiment aan fietssloten, we helpen je graag!

Lees meer ...

Welk fietsslot past bij jouw fiets?

Fietssloten zijn er in allerlei soorten en maten. Welk slot bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren. Heb je net een nieuwe fiets? Dan kies je waarschijnlijk liever voor een dik en zwaar fietsslot, die niet zomaar even doorgeknipt wordt. Ga je tijdens het wielrennen graag even op een terrasje zitten? Dan kan je het beste een dun, lichtgewicht slot meenemen. 

 

Verschillende soorten fietssloten

Er zijn ontzettend veel verschillende fietssloten, elk met eigen voor- en nadelen. 

Het ringslot

Het ringslot is het meest bekende slot. Dit komt doordat op (bijna) alle stadsfietsen een ringslot bevestigd is. Dit slot zit vast aan het frame van de fiets. Wel zo handig, op deze manier heb je altijd een slot bij je als je de fiets op slot wil zetten. Je merkt tijdens het fietsen niet dat het slot aan je fiets zit en het slot beschadigt de lak ook niet. 

Toch zitten er een aantal nadelen aan het ringslot. Over het algemeen geeft een ringslot niet voldoende bescherming tegen diefstal van je fiets. Wij raden dan ook aan om een extra slot, naast het ringslot, aan te schaffen.

Het insteekslot

Het insteekslot is speciaal gemaakt als extra slot naast een ringslot. Het insteekslot is als het ware een verlengstuk van een ringslot. Met dit slot kan je de fiets makkelijk aan een object vastmaken en steek je vervolgens in het ringslot. 

Het nadeel van een insteekslot is dat deze niet op alle ringsloten past. Let er bij het aanschaffen van een insteekslot op dat deze geschikt is voor jouw ringslot. 

Het kettingslot

Het kettingslot wordt gezien als de meest veilige manier van je fiets op slot zetten. Dit slot kan een losse of vaste sluiting hebben en is er in allerlei verschillende lengtes. Hierdoor kan je jouw fiets makkelijk aan verschillende objecten vast zetten. 

Het nadeel van het kettingslot is dat deze niet standaard vast aan je fiets zit. Deze zou je dus los moeten vervoeren. Dit kan je het beste doen door het slot om de zadelpen of het stuur de draaien. Daarnaast kan je het slot ook in een fietstas vervoeren, mocht deze op je fiets zitten. 

Kabelslot

Het kabelslot is een alternatief voor het kettingslot. Het kabelslot is van lichter materiaal, waardoor je geen zwaar slot hoeft mee te nemen. Echter, is het wel zo dat een kabelslot minder veilig is dan een kettingslot. Wel is het kabelslot flexibeler dan een kettingslot, waardoor je deze makkelijker om objecten kan krijgen.

 

5 tips voor het op slot zetten van je fiets

  • Zet je fiets altijd ergens aan vast.
  • Bevestig het slot hoog aan de fiets.
  • Wikkel het kettingslot een aantal keer om het voorwerp heen.
  • Investeer in een goed en veilig slot..
  • Neem de tijd om je fiets goed op slot te zetten.

<< Lees minder

Er zijn 12 producten gevonden:

Ringslotadapter Abus 4800S kleur: zwart
4,95
Kabelslot Abus 4960 maat: 100 cm kleur: zwart
19,95
Kabelslot Abus 5510K maat: 180 cm kleur: zwart
19,95
Kabelslot Abus Booster maat: 180 cm x 12 mm kleur: zwart
29,95
Kettingslot Abus Amsterdam maat: 130 cm x 6 mm kleur: zwart
29,95
Ringslot Abus Shield maat: 600 Gram / 8.5mm kleur: zwart
37,95
Ringslot Axa Solid + kleur: zwart
38,95
Kettingslot Abus 4960 6KS maat: 130 cm kleur: zwart
41,95
Ringslot Axa Block XXL maat: XXL kleur: zwart
41,95
Ringslot Axa Victory kleur: grijs/zwart
51,95
Ringslot Amparo 2.0 4750XL kleur: zwart
54,95
ACID FOLDING LOCK RIGID 90 kleur: BLACK
129,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering