MENU TERUG
SLUITEN

Kettingkasten

Een goede kettingkast voor je fiets zorgt ervoor dat jouw ketting goed beschermd wordt. Zonder kettingkast om de ketting kan de ketting snel vies worden door bijvoorbeeld straatvuil. Maar ook teveel regenwater op de ketting bevorderd de staat van de ketting niet. Ook zorgt de kettingkast ervoor dat er geen kettingsmeer op je kleren komt. Er zijn dus tal van redenen om te kiezen voor een goede kettingkast. Wij van Kramer Fietsservice voorzien je graag van deskundig advies.

Lees meer ...

Verschillende typen kettingkasten

Om te beginnen zijn er drie verschillende soorten kettingkasten, namelijk een gesloten kettingkast, een open kettingkast en een kettingscherm. Wij leggen je er graag wat meer over uit.

  • De gesloten kettingkast is aan de voorkant van de ketting helemaal gesloten. Hierdoor is de ketting in zijn geheel weggewerkt. Dit zorgt voor een goede bescherming van de ketting. Vaak zijn dit soort kettingkasten gemaakt van lakdoek of kunststof. 
  • De open kettingkast lijkt in principe erg op de gesloten kettingkast. Het grote verschil met de gesloten kettingbeschermer is dat de open kettingkast alleen rond de ketting beschermd. Het midden van de kast is ook open, waardoor hij wat minder groot is dan een gesloten kettingkast.
  • Het kettingscherm zul je voornamelijk op sportieve fietsen terugzien. Dit heeft vooral te maken met de derailleur. Het is namelijk onmogelijk om op een fiets met derailleur een open of gesloten kettingkast te monteren. Het kettingscherm biedt hierin de oplossing. Het kettingscherm schermt namelijk de ketting enkel van boven af. Dit zorgt ervoor dat de ketting niet goed beschermd wordt, maar jouw kleren wel. Zo heb je toch nog bescherming!

 

Tips bij aanschaf kettingkast

Is jouw kettingkast aan vervanging toe of wil je voor het eerst een kettingkast op je fiets monteren? Wij geven je graag wat handige tips voor het aanschaffen van de juiste kettingkast.

  • Let bij het aanschaffen van een kettingkast op de wielmaat. Het is namelijk van belang dat de maat van de kettingkast precies overeenkomt met de maat van de wielmaat in inch.
  • Let bij het aanschaffen van een kettingkast ook op het bevestigingssysteem. Vaak is dit namelijk relatief gemakkelijk te monteren. Echter, bij sommige leveranciers kan de montagemethode wat omslachtig zijn. Mocht je er echt niet uitkomen, dan staan onze experts natuurlijk altijd voor je klaar!
  • Kies een kettingkast die bij jouw situatie past. Heb je een dure ketting van hoge kwaliteit? Bescherm deze dan zo goed als mogelijk met een goede kettingkast. Heb je juist geen dure ketting, maar wil je toch een goede bescherming van je ketting? Ook voor jou zijn er dan tal van opties.

 

Mocht je meer informatie, persoonlijk advies of hulp bij montage nodig hebben, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen of langskomen in de winkel.


<< Lees minder

Er is 1 product gevonden:

Kettingkast Smoke axa multi
25,-

Merk

Kleur

Sortering