MENU TERUG
SLUITEN

Bagagedrager

Bagagedragers kunnen enorm handig zijn als je regelmatig spullen per fiets moet vervoeren. Het biedt extra mogelijkheden om alle spullen die je nodig hebt mee te kunnen nemen. Er zijn tal van soorten, maten en uitvoeringen van bagagedragers op de markt. Wij van Kramer Fietsservice vertellen je er graag meer over!

Lees meer ...

Waarom een bagagedrager handig is voor jou

Moet jij vaak (zware) spullen met de fiets vervoeren? Dan is het monteren van een bagagedrager op jouw fiets geen slecht idee. Of het nou gaat om die zware boodschappentassen of schoolboeken: een bagagedrager kan ervoor zorgen dat jouw fietsrit aangenamer wordt. Ook is een bagagedrager enorm handig als je op fietsvakantie gaat, zo kan je nét wat meer spullen meenemen op reis.

 

Waar moet je op letten bij het aankopen van een bagagedrager?

Omdat er zoveel verschillende soorten op de markt zijn, is het belangrijk om te weten waar jij op moet letten wanneer jij een bagagedrager gaat kopen. Wij zetten ze je graag even voor je op een rij:

Maximale draaggewicht

Het is allereerst handig om te weten hoeveel kilo jouw bagagedrager maximaal kan houden. Zo kan er voorkomen worden dat jouw bagagedrager overbelast wordt. Wanneer er metaalmoeheid ontstaat, kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

Prijs/Kwaliteit

Het is vooraf handig om voor jezelf helder te hebben hoeveel kilo je maximaal wilt vervoeren op je bagagedrager. Het zit namelijk zo: hoe meer gewicht je op je bagagedragers kwijt wilt, hoe beter het materiaal moet zijn. Beter materiaal betekent een hogere prijs. Het is dus onnodig om een bagagedrager van het beste materiaal aan te schaffen als dit in principe niet nodig is.

Gebruikte materialen 

Over het algemeen zijn er twee opties wat betreft het materiaal: staal of aluminium. Kies je voor een langere levensduur en hecht je waarde aan duurzaamheid, ga dan voor staal. Een bijkomend voordeel van staal is dat dit materiaal gemakkelijker gerepareerd kan worden dan aluminium. Daarentegen is het gebruik van aluminium lichter dan dat staal is.

 

Zelf een bagagedrager monteren

Bij het monteren van een bagagedrager op jouw fiets zijn er doorgaans twee mogelijkheden. Bevestiging door middel van de zadelpen en bevestiging door middel van bouten. 

Zadelpen-methode

Bevestig de zadelpen met een klem en bouten. Hierna kun je de bouten verwijderen en kun je de zijden van de klem rond de pen plaatsen. Als laatste draai je de bouten weer zo goed als mogelijk vast.

Bout-methode

Maak de bagagedrager vast aan de onderste oogjes. Let er hierbij op dat je de bouten niet te vast draait. Maak nu ook de drager vast aan de oogjes van de zadelpen. De bagagedrager is nu op elk punt bevestigd, echter nog niet volledig aangedraaid.  Zorg ervoor dat de drager waterpas gemonteerd is en draai de bouten strak aan.

 

Mocht je er zelf niet uitkomen, dan staan de monteurs van Kramer Fietsservice natuurlijk altijd voor jou klaar!


<< Lees minder

Er zijn 2 producten gevonden:

Drager V. Transport maat: 30 x 30 cm kleur: zwart
34,95
Drager A. Acid SIC 29 maat: 29 inch kleur: black
59,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering