MENU TERUG
SLUITEN

Accu's

Ze zijn populairder dan ooit: de e-bikes. Wij geven jou graag meer informatie over de aandrijving van deze elektrische fietsen, namelijk de accu van de fiets. Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een fietsaccu en hoe laad je de accu verantwoord op? Ook geven je we graag wat tips over het onderhouden van jouw fietsaccu, zodat jij zo lang mogelijk van een gezonde accu kan genieten!

Lees meer ...

Waar op letten bij het kopen van een fietsaccu?

De belangrijkste twee aspecten bij het aankopen van een fietsaccu zijn de actieradius en de capaciteit. De actieradius houdt in hoeveel kilometer je kan fietsen met ondersteuning zonder tussentijds op te laden. Hoe groter de accu capaciteit, hoe hoger de actieradius ligt. Er zit veel verschil in modellen van accu’s. Kies dus zorgvuldig en ga voor een accu die bij jouw fietsgedrag past. Moet je lange afstanden fietsen zonder dat je tussentijds kan opladen? Kies voor een zwaardere accu van bijvoorbeeld 600Wh of 750Wh. Fiets je vooral korte afstanden met lichte ondersteuning? Dan volstaat een lichtere accu ook voor jou! Denk bijvoorbeeld aan een accu van 400Wh.

 

Hoe laad je de fietsaccu op?

Het opladen van de fietsaccu klinkt natuurlijk als een simpele taak, maar dat is per definitie niet altijd het geval. Er zijn verschillende belangrijke aspecten die vaak worden vergeten tijdens het veilig op kunnen laden van jouw fietsaccu. Wij geven je hieronder wat tips:

  • Laad de accu niet op als u niet in de buurt bent of als u slaapt.
  • Laad de accu op een veilige plek op; buiten het gevaar van brandbare stoffen en in de buurt van een rookmelder.
  • Zorg ervoor dat de oplader niet te warm wordt. (Bijvoorbeeld door warmte of zonneschijn)
  • ‘s Winters opladen in de woonkamer in plaats van de garage (Kou is slecht voor de accu)
  • Kies bij aanschaf van een nieuwe accu of acculader altijd voor professioneel en goedgekeurd materiaal.

 

Fietsaccu onderhoud

Omdat het onderhouden van de fietsaccu voor velen geen alledaagse taak is, leggen wij jou graag uit hoe jij op een verantwoorde manier jouw accu kunt onderhouden. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • Lees de bijgeleverde instructies vanuit de handleiding van de fietsaccu goed door en pas toe. In de handleiding die wordt meegeleverd staat vaak handige informatie voor het onderhouden van je accu.
  • Vermijd dat de accu langdurig leeg of langdurig vol zit. Het is voor de levensduur van jouw accu het beste om de accu niet helemaal vol of helemaal leeg weg te zetten wanneer je deze voor een langere periode niet gebruikt. Wanneer jouw accu helemaal vol of leeg is en deze niet gebruikt wordt, slijt de accu het snelst. Aangeraden wordt om de batterij tussen de 30% en 70% vol te laten als je hem voor een langere tijd niet zult gebruiken.
  • Maak de accu zorgvuldig schoon. Wanneer je de accu gaat onderhouden, zorg er dan voor dat je hem eerst van je fiets haalt. Zorg ervoor dat elektrische onderdelen niet nat worden en zet al helemaal geen directe waterdruk op deze onderdelen. 
  • Gaat je fiets op transport? Haal dan altijd de accu van je fiets! Dit zorgt voor een veiliger transport.
  • Ga nooit zelf een accu repareren. Het is verstandig om de accu altijd door een expert te laten repareren. Zo voorkom je verdere beschadigingen en defecten.

 

Heb je na het lezen nog niet het antwoord op je vraag gekregen of wil je nog meer informatie ontvangen? Kom naar onze winkel en onze experts helpen u graag verder!


<< Lees minder

Er is 1 product gevonden:

Accu E-Motion C-2/C-3 Li-Ion 24V 10Ah drager zwart
399,-

Merk

Kleur

Sortering