MENU TERUG
SLUITEN

Aandrijving en versnelling

Wanneer u een fiets aanschaft is het belangrijk om te kijken naar de soort aandrijving die de fiets heeft. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te kijken naar het aantal versnellingen van de fiets. Wanneer de fiets de juiste soort aandrijving en het passende aantal versnellingen heeft dat past bij uw rijstijl, zult u zien dat het fietsen, racefietsen en mountainbiken steeds leuker en makkelijker wordt.

Lees meer ...

Hoe wordt een fiets aangedreven?

Het overgrote deel van de moderne stadsfietsen wordt aangedreven met behulp van de kettingaandrijving. Hierbij is de ketting gespannen tussen twee kettingwielen. Door een trappende beweging te maken worden de kettingwielen in beweging gebracht en daarmee de ketting zelf. Daarnaast zijn er nog twee achterhaalde manieren om een fiets aan te drijven, namelijk de asaandrijving en riemaandrijving. Dit zijn echter aandrijvingen die zelden nog voorkomen.

 

Hoeveel fietsversnellingen heb ik nodig?

Vooropgesteld is het verstandig om voor naafversnellingen te kiezen als je graag versnellingen wilt op je stadsfiets. Deze zijn simpelweg de beste optie voor als je niet teveel extreme prestaties van je fiets verwacht, maar toch net wat meer comfort wilt. Daarnaast zijn naafversnellingen onderhoudsvriendelijk, ideaal als je niet op dagelijkse basis aan uw fiets wilt sleutelen. Op een racefiets of mountainbike adviseren wij derailleurversnellingen, omdat je op deze manier gemakkelijker langere afstanden kunt fietsen. Heuvelachtige of lastigere terreinen zijn gemakkelijker te trotseren met derailleurversnellingen. Wel komt er bij derailleurversnellingen meer onderhoud kijken. Denk hierbij aan ontvetten, schoonmaken en opnieuw invetten.

 

Ons aanbod in fietsversnellingen en aandrijvingen

Kramer Fietsservice heeft een ruim aanbod in fietsversnellingen en aandrijvingen. Zo bieden wij cassettes, derailleurwieltjes, kettingbladen, tandwielen en trapassen. Voor de beste kwaliteit onderdelen bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje of kom langs in onze winkel!

 

Heeft u hulp nodig in uw zoektocht naar de perfecte aandrijving voor uw fiets of wilt u meer weten over fietsversnellingen? Kom gerust bij ons langs en de medewerkers van Kramer Fietsservice helpen u graag!


<< Lees minder

Er is 1 product gevonden:

Groepset Shimano R785 DI2 FC, hydraulisch 12-25, zonder schijf 172.5 mm, 50 x 34
Ä 1.800,-

Merk

Maat

Sortering