MENU TERUG
SLUITEN

Tangen

Voor het goed onderhouden van jouw fiets is het essentieel om de juiste fietstangen in huis te hebben. Met het juiste gereedschap verklein je de kans op gebreken en kun je het onderhoud makkelijker en beter uitvoeren. Zorg er dus voor dat je naast goede schroevendraaiers, een fietspomp en inbussleutels ook een missing link tang en een kabelkniptang aanschaft. We leggen je graag uit waar je deze fietstangen voor kunt gebruiken.

Lees meer ...

Missing link fietstangen

Missing link fietstangen kun je gebruiken tijdens het vervangen van je ketting. De meeste kettingen hebben namelijk een sluitschakel, de missing link. Deze sluitschakel kun je niet met ieder gereedschap openen en sluiten. Hiervoor kun je een missinglinktang gebruiken, waarmee je de sluitschakel eenvoudig kunt openen en meestal ook sluiten. Ook is deze tang ideaal wanneer je de ketting grondig wilt reinigen. Echter, niet elke ketting heeft zo’n schakel. Als je een ketting met een borgpen hebt, kun je gebruik maken van een kettingpons waarmee je de verbindingspennen uit de ketting drukt.

 

Kabelkniptang

Met een kabelkniptang, de naam zegt het al, kun je gemakkelijk kabels doorknippen. Het is belangrijk om deze fietstang in huis te hebben, omdat een goede tang voorkomt dat de kabel gaat rafelen. Dat is slecht voor de duurzaamheid van je kabels en kan ze zelfs beschadigen waardoor er geen gebruik meer van gemaakt kan worden. Het is natuurlijk wel mogelijk om je rem- en derailleurkabels met een andere tang te knippen, maar dit wordt sterk afgeraden. Vaak lukt het dan niet om in één keer een schone breuk te knippen. Dit is niet goed voor de prestatie van de kabel en teveel rafelen kan ervoor zorgen dat je remkracht achteruit gaat. Op het gebied van kabelkniptangen zijn er veel mogelijkheden, maar deze verschillen zijn erg klein. Het zit hem bij deze fietstangen vooral in de details, zoals een betere ligging in de hand.


<< Lees minder

Er zijn 2 producten gevonden:

Cranktrekker PowerPull BTL-14 kleur: zwart
16,95
Kabelkniptang FastCut BTL-16 kleur: zwart
40,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering