MENU TERUG
SLUITEN

Rem- en ontluchtingsets

Een rood stoplicht of een afdaling met verschillende scherpe bochten. Een goed paar remmen mag in beide situaties niet ontbreken. Een goede remset verzekerd jou van genoeg doseerbaar remvermogen. Werken de hydraulische remmen niet meer naar behoren? Dan is het misschien tijd om de leidingen te ontluchten. Met een ontluchtingsset zit jij binnen enkele minuten weer op een strak remmende fiets.

Lees meer ...

Hydraulische of mechanische remmen

Hydraulische remmen hebben als voordeel dat ze beter doseerbaar zijn dan mechanische remmen. Zo kan er op elk moment de juiste hoeveelheid remkracht worden gevraagd. Hydraulische remmen bieden verder de allerhoogste remkracht. Fijn voor wanneer er een flinke portie moet worden geremd. Wil jij daarentegen elke gram besparen? Dan kan een mechanische rem de uitkomst zijn. Deze zijn in de meeste gevallen lichter dan de hydraulische variant.

 

Velg of schijfremmen

De beste remprestaties krijg je met een hydraulische schijfremset. Deze leveren zowel bij natte als droge weersomstandigheden optimaal remvermogen. Bij velgremmen kan het remvermogen bij natte omstandigheden deels wegvallen. Het grote nadeel van schijfremmen is de kwetsbaarheid. Zo kan een verkeerde afstelling of de ophoping van vuil in de remblokken schade tot gevolg hebben.

Velgremmen zijn daarentegen licht en presteren goed bij droog weer. Het grote nadeel van de velgrem is het remoppervlak. Zo kan de velg bij een lange afdaling, waar veel wordt geremd, zeer heet worden. Met kans op schade aan de velg en of band. Daarnaast loopt de velg bij het remmen voortdurend slijtage op. Daardoor moet de velg vaker worden vervangen.

 

Waarom een rem ontluchten?

Bij het gebruik van hydraulische remmen kan er lucht in de remleidingen komen. Een rem met lucht in de leiding kan niet goed functioneren. Dit komt doordat er te weinig druk ontstaat in de leiding. Hierdoor kan o.a. een remklauw niet goed sluiten.  Wat resulteert in verlies van remvermogen. Heeft jouw fiets hydraulische remmen en voelen de remmen slap aan? Dan zou het tijd kunnen zijn het ontluchten van de remmen.  

Fietsservice Kramer helpt u graag met persoonlijk advies!


<< Lees minder

Er is 1 product gevonden:

Bleedingkit BBB DiscBrake BBS-101 kleur: transparant
35,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering