MENU TERUG
SLUITEN

Pedaalsleutels

De sleutel tot een gemakkelijke klus. Met een pedaalsleutel is de het demonteren en monteren van nieuwe pedalen zo gedaan. Zowel voor inbus als sleutel gemonteerde pedalen. Pedaalsleutels zijn er in verschillende typen en voor elk soort fiets te gebruiken.

Lees meer ...

Inbus of sleutel?

Pedaalsleutels zijn verkrijgbaar in verschillende typen. Zowel voor inbus als sleutel gemonteerde pedalen. Het gebruik van een pedaalsleutel levert een grote hefboom op. Waardoor iedereen in staat is om een pedaal te demonteren en monteren. Daarnaast zijn zowel de inbus als sleutel variant te gebruiken voor talloze andere klusjes. Een aanwinst voor elke doe-het-zelver.

 

Hoe vervang ik een pedaal?

Bekijk op welke manier de pedalen zijn bevestigt. Plaats de passende pedaalsleutel (met of zonder inbus) op de sluiting. Voor de linkerpedaal moet er met de klok mee worden gedraaid. Voor het rechter pedaal tegen de klok in. 

Let op: plaats de hand niet rechtstreeks boven de pedalen. Mocht het pedaal in één keer losschieten dan kan die hard tegen het pedaal aankomen.

Zit de pedaal muurvast? Gebruik dan wat WD-40 of kruipolie. Als er geen beweging in is te krijgen, laat dan WD-40 of kruipolie een gehele nacht intrekken. Maak, als het pedaal eenmaal los is, het schroefdraad goed schoon met een doek en of ontvetter. Maak als de oude pedalen weer worden gebruikt, ook hiervan het schroefdraad goed schoon. 

Bekijk bij het monteren van de pedalen goed of het gaat om het linker of rechter pedaal. Pedalen die verkeerd om worden gemonteerd, draaien los bij het fietsen. Bij het monteren moet het linker pedaal tegen de klok in worden vastgedraaid en bij het rechter pedaal met de klok mee.


<< Lees minder

Er is 1 product gevonden:

Pedaalsleutel Hi-Torque L BTL-10D kleur: zwart/zilver
22,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering