MENU TERUG
SLUITEN

Momentsleutels

Een momentsleutel is dé tool voor wanneer een fietsonderdeel op de exacte hoeveelheid kracht moet worden vastgedraaid. Of het nou gaat om het vastdraaien van een as, een stuur- of zadelpen. Een momentsleutel kan niet ontbreken in de basis toolkit van een doe-het-zelver.

Lees meer ...

Waarom heb je een momentsleutel nodig?

Verschillende onderdelen op de fiets moeten met een exacte hoeveelheid kracht worden vastgedraaid. Zoals het trapas van een fiets. Bij deze onderdelen staat de exacte hoeveelheid ook aangegeven. Worden deze onderdelen te vast gedraaid, dan kan dit (o.a.) resulteren in het niet los kunnen krijgen van de onderdelen bij toekomstige onderhoud en schade aan de onderdelen. 

Het opvolgen van de instructies is daarom noodzakelijk om de veiligheid op de fiets te behouden. Het op de juiste kracht vastdraaien van deze onderdelen kan worden gedaan met een momentsleutel. Op een momentsleutel kan de exacte gevraagde NM (kracht) worden ingesteld. Als dit punt is bereikt ratelt de tang verder (geeft geen kracht meer over).  Hét teken dat de hoeveelheid NM is behaald.

 

Hoe werkt een momentsleutel?

Door middel van een draaiknop kan de hoeveelheid NM op een momentsleutel worden vastgesteld. Als de hoeveelheid NM is behaald, begint de sleutel door te ratelen. Op dit moment geeft de sleutel geen kracht meer over. Dit zorgt voor twee dingen: het onderdeel kan niet te strak vast worden gedraaid en het voorkomt het niet strak genoeg vastzetten van het onderdeel. Dit zorgt dat het onderdeel geen schade oploopt maar wel vast genoeg zit om goed te functioneren.

 

Meer informatie ontvangen over momentsleutels? Kramer Fietsservice helpt u graag!


<< Lees minder

Er is 1 product gevonden:

Sleutel TorqueSet BTL-73 kleur: zwart
79,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering