MENU TERUG
SLUITEN

Band- en wielgereedschappen

Onmisbaar gereedschap voor elke fiets sleutelaar: band- en wielgereedschappen. Niets is zo vervelend als een lekke band of een slag in het wiel oplopen. Wat vaak eindigt bij de fietsenmaker is met de juiste gereedschap zelf en eenvoudig thuis op te lossen. Of je nou opzoek bent naar spaaksleutels, wielrichters of uitlijngereedschap. Bij fietsservice hebben wij het in huis!

Lees meer ...

Dit heb jij nodig bij een lekke band

Voor- of achterband lek? In de basis heb je een paar dingen nodig: een set bandenlichters (3), emmer water of lekzoeker, plaksetje en een compressor of fietspomp om de band weer op de juiste bandendruk te krijgen.

 

Hoe moet ik een band plakken?

Plaats om te beginnen de fiets op de kop neer. Rustend op het zadel en een rechtstaand stuur. Plaats daarna de eerste bandenlichter tussen velg en de buitenband. klap de bandenlichter, met de metalen kern om de buitenrand van de band om. Beweeg de andere kant van de bandenlichter tussen de spaken om deze te klemmen. Herhaal dit proces met de andere bandenlichter circa 10 cm van elkaar af zodat één kant van de band om de velg komt te liggen. Verwijder het volledig ventiel en verwijder hierna de binnenband. 

Nu de binnenband is verwijderd, moet het lek worden gevonden. Plaats de binnenband met een beetje lucht in het water. Begin bij het ventiel en ga systematisch de band af. De lek wordt weggegeven door de vorming van luchtbelletjes. De boosdoener gevonden? Onthoud waar de lek zit en laat de band leeglopen en opdrogen. 

Hetzelfde proces kan worden doorlopen met een lekzoeker. Begin wederom bij het ventiel en loop de binnenband systematisch bij langs. Wanneer de lekzoeker zich boven de lek bevindt, gaan de schuimpjes bewegen. Onthoudt deze plek.

Schuur de plek van het lek op met schuurpapier en smeer dit oppervlak in met solutie. Terwijl de solutie enkele minuten droogt, kan een plakker op formaat worden afgeknipt. Druk de plakker stevig op het oppervlak en laat deze enkele minuten rusten. Controleer de band nog eenmaal op lekken.

Plaats de binnenband terug door het eerst vast te zetten bij het ventiel. Leg daarna de binnenband, zonder dat die ergens dubbel ligt gevouwen, terug. Plaats daarna de buitenband er terug. Creëer zoveel mogelijk speling door de metalen rand, van de buitenband, zover mogelijk in de velg te plaatsen. Hierdoor gaat het laatste stukje het makkelijkste.


<< Lees minder

Er zijn 2 producten gevonden:

Bandafnemers XLC pvc kleur: blauw
4,95
Nippelsleutel Turner II BTL-15 maat: 3.2/3.3/3.5/4mm kleur: zilver
8,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering