MENU TERUG
SLUITEN

Fietsonderhoud

Ontdek ons ruime aanbod aan producten voor je fiets! We beschikken over producten van kwaliteit voor het reinigen, smeren, beschermen en onderhouden van je fiets. Alles om onderweg niet voor verrassingen komen te staan en je fiets als nieuw te houden. Zeker als actieve mountainbiker is het van belang om je fiets regelmatig een grondige onderhoudsbeurt te geven. Met ontvettingsmiddel haal je het hardnekkige vuil weg waardoor de fiets er weer spik en span uitziet.

Lees meer ...

Hoe vaak moet fietsonderhoud?

Af en toe even een onderhoudsbeurt kost weinig moeite. Zo blijft je fiets soepel rijden, slijtage is minder en je fiets blijft er als nieuw uitzien. Van schoonmaakborstel tot hoogwaardige smeerolie voor de bewegende onderdelen, wij hebben het allemaal. Je kunt ook de fiets 1 keer per jaar naar de fietsenmaker brengen voor een onderhoudsbeurt. Dit is zeker handig voor een elektrische fiets. De kans dat je dan met pech onderweg komt te staan wordt aanzienlijk kleiner.

 

Hoe vaak moet je je fiets wassen?

Na een fietsrit door de modder is het wel even wat werk om je fiets weer schoon te krijgen. Als je fiets er niet helemaal onder zit, dan kun je gewoon de ketting even afvegen en opnieuw smeren. Je racefiets even goed schoonmaken is aan te raden na 20 ritten. Een mountainbike wel iets vaker, deze heeft het vaak iets zwaarder te verduren met die hobbelige paden.

 

Hoe moet je je racefiets of mountainbike onderhouden?

Een onderhoudsbeurt van je mountainbike of racefiets kan het beste de dag voorafgaand aan je rit worden gedaan. Het zou erg vervelend zijn als je net voor vertrek erachter komt dat er iets kapot is. Neem de volgende stappen door:

1. Begin met het schoonmaken van je racefiets of mountainbike
2. Smeer de fietsketting
3. Controleer de banden
4. Controleer de remmen en de kabels
5. Check de aandrijflijn
6. Controleer de lagers
7. Bescherm je fiets (bijvoorbeeld met polish wax)


<< Lees minder

Er zijn 5 producten gevonden:

Bandenlijm Cordo 10 ml. maat: 10 ml kleur: blauw
€ 4,95
Pomp CO2 Micro kleur: zilver/zwart
€ 22,99
PRO Drukmeter Digitaal Voo
€ 39,99
Pomp Performance HV
€ 39,99
PRO Montagestandaard Sport
€ 149,99

Merk

Kleur

Maat

Sortering