MENU TERUG
SLUITEN

Fietsshirts

Een fietsshirt is wellicht het bekendste kledingstuk uit de wielersport. Een wielershirt kan direct op de huid worden gedragen, of over een laag onderkleding. Fietsshirts zorgen voor comfort en optimale bewegingsvrijheid. En kunnen bovendien water- en windafstotende eigenschappen hebben.

Lees meer ...

Waarom een fietsshirt gebruiken?

Fietsshirts worden vaak direct op de huid gedragen, maar kunnen ook als tweede laag worden gebruikt. Het functionele kledingstuk zorgt voor comfort, maar ook voor betere fietsprestaties. Een belangrijk functie van een fietsshirt is het afvoeren van transpiratievocht. Hierdoor blijft je huid niet alleen droog, maar bespaar je nuttige energie. Welke weer gebruikt kan worden voor het fietsen.

Een fietsshirt is gevormd naar de correcte fietshouding. Zo vormt zich bij een sportieve houding geen overtollig materiaal aan de voorzijde, maar blijft de onderrug goed bedekt door de relatief lange achterzijde. Zo blijf je gedurende rit optimaal bedekt en comfortabel. Het materiaal en de voorgevormde fit zorgen er samen voor dat de fietsprestaties niet worden belemmert. 

Naast de fietspositie is er bij de vormgeving rekening gehouden met functionele eigenschappen. Zo beschikken fietsshirts over meerdere zakken op de onderrug. Handig voor het opslaan van tussendoortjes, fietsaccessoires of de mobiel. De aanwezigheid van reflecterende secties zorgen ervoor dat je onder alle weersomstandigheden goed zichtbaar bent.

 

Verschillende soort fietsshirts

Fietsshirts worden veel gebruikt in warmere weersomstandigheden en seizoenen. Hierdoor zijn ze licht, dun en goed ventilerend. Daarentegen kunnen shirts ook voorkomen in wind- en waterdichte exemplaren, waardoor ze breder inzetbaar zijn dan een standaard shirt. 

1. Waterdichte fietsshirts

Je kent het wel, lekker gaan fietsen om vervolgens een regenbui over je heen te krijgen. Het gebruik van een waterdicht fietsshirt zorgt ervoor dat jij, ook tijdens onverwachte buien, droog en comfortabel blijft. 

Hoe waterdicht is een fietsshirt?

Waterdichte fietsshirts worden in drie niveaus ingedeeld, namelijk: waterafstotend, spatwaterdicht en waterdicht. Maar wat houdt dat in?

  1. Met een <1.000mm (=waterafstotend) fietsshirt, beschermt de stof tegen lichte niet aanhoudende regen.
  2. Een stapje hoger dan waterafstotend is spatwaterdicht. Een stof met een waterkolom van 1.000 - 5.000mm houdt je droog bij lichte (aanhoudende) regenval. 
  3. Een waterkolom boven de 5.000mm wordt gezien als waterdicht. Het laat geen water door, ook niet bij aanhoudende zware regenval. 

LET OP: het langdurig rusten op een natte ondergrond, zoals een zadel, kan ervoor zorgen dat een stof water doorlaat. 

2. Winddichte fietsshirts

Winddichte fietsshirts bieden bij droog weer bescherming tegen de wind. Een winddichte fietsshirt is hét middel om jezelf te beschermen tegen de (koude) wind. Daarentegen zijn winddichte materialen meestal minder ademend, waardoor transpiratievocht minder goed kan worden afgevoerd.

3. Fietsshirts met lange of korte mouwen

Fietsshirts met lange mouwen leveren meer warmte op dan fietsshirts met korte mouwen. Daarnaast leveren de wind- en waterdichte fietsshirts met lange mouwen meer bescherming op tegen de elementen. Een fietsshirt met lange mouwen is daardoor breder inzetbaar, maar koelt ook minder tijdens de warmste dagen. 


<< Lees minder

Er zijn 17 producten gevonden:

Shirt Agu Velo Wave D km maat: M kleur: cloud
€ 70,-
Kramer kleding Milremo Competition Serie
€ 85,-
Shirt Vertex Thermal lm maat: L kleur: black
€ 109,99
Shirt Kaede Thermal D lm maat: M kleur: black
€ 109,99
Shirt Kaede Thermal D lm maat: L kleur: black
€ 109,99

Merk

Kleur

Maat

Sortering