MENU TERUG
SLUITEN

Fietsjacks

Een fietsjack vormt de buitenste beschermlaag tegen de elementen. Het houdt je warm en droog bij verschillende weersomstandigheden. Zo blijf je comfortabel en bespaar je bovendien energie die weer besteed kan worden aan het fietsen.

Lees meer ...

Waarom een fietsjack gebruiken?

Een fietsjack vormt de buitenste beschermlaag op het bovenlichaam. Het wordt daardoor blootgesteld aan de elementen. Een goed fietsjack geeft invulling aan de situatie en zorgt dat regen, wind en viezigheid jou niet kunnen bereiken. Hierdoor blijf je droog, warm en kun je blijven presteren.

Een fietsjack is gevormd naar de correcte fietshouding. Zo vormt zich bij een sportieve houding geen overtollig materiaal aan de voorzijde, maar blijft de onderrug goed bedekt door de relatief lange achterzijde. Zo blijf je gedurende rit optimaal bedekt en comfortabel. Het materiaal en de voorgevormde fit zorgen er samen voor dat de fietsprestaties niet worden belemmert. 

Naast de fietspositie is er bij de vormgeving rekening gehouden met functionele eigenschappen. Zo beschikken fietsjacks over meerdere zakken op de onderrug. Handig voor het opslaan van tussendoortjes, fietsaccessoires of je mobiel. De aanwezigheid van reflecterende secties zorgen ervoor dat je onder alle weersomstandigheden goed zichtbaar bent.

Op strategische plekken bevinden zich stretch en/of ventilerende materialen. Hierdoor kan transpiratievocht worden afgevoerd, wordt de regulering van lichaamstemperatuur ondersteunt en behoud je ondertussen optimale bewegingsvrijheid. 

 

Verschillende soort fietsjacks

Fietsjacks worden gebruikt in verschillende seizoenen en weersomstandigheden. Fietsjacks zijn daardoor gericht op specifieke situaties, maar kunnen met de juiste basis- en middenlagen breder worden ingezet. 

 

1. Waterdichte fietsjacks

Waterdichte fietsjacks houden je droog en comfortabel bij natte weersomstandigheden. Waterdichtheid is gecategoriseerd in waterafstotend, spatwaterdicht en waterdicht. 

Hoe waterdicht is een fietsjack?

  1. Waterafstotend (<1.000 mm) is bestemd tegen lichte regenval.
  2. Spatwaterdicht (1.000 - 5.000 mm) is bestemd tegen lichte aanhoudende regenval.
  3. Waterdicht  (>5000 mm) is bestemd tegen zware en aanhoudende regenval.

LET OP: ook een waterdicht fietsjack kan door druk op het materiaal water doorlaten. Zoals het langdurig rusten op een natte ondergrond. Voor elke outdoor sport is er een andere waterdichtheid te adviseren. Houd daarbij rekening dat een hogere waterdichtheid zorgt voor een minder ademende werking.

 

2. Winddichte fietsjacks

Winddichte fietsjacks bieden bij droog weer bescherming tegen de wind. Een zogenaamde windstopper is vaak relatief licht en kan gemakkelijk mee worden genomen. Een winddicht fietsjack is hét middel om jezelf te beschermen tegen de (koude) wind.

 

3. Winter fietsjacks

Een winter fietsjack kan zowel wind- als waterdichte eigenschappen hebben. Maar biedt naast deze bescherming ook thermische eigenschappen aan. Winterfietsjacks houden je warm waardoor je ook tijdens lage temperaturen comfortabel kan fietsen. 


<< Lees minder

Er zijn 3 producten gevonden:

Jack Agu Ess. Winter maat: XXXL kleur: black
Ä 100,-

Merk

Kleur

Maat

Sortering