MENU TERUG
SLUITEN

Fietsbrillen

Goed zicht is essentieel. Ook op de fiets. Een fietsbril beschermd de ogen tegen vuil, regen, wind, schadelijke UV-straling en geeft jouw zicht bij wisselende lichtomstandigheden. Met een fietsbril kan er optimaal worden gepresteerd op de racefiets, mountainbike of BMX.

Lees meer ...

Waarom een fietsbril gebruiken?

Outdoor fietsen vereist de nodige bescherming tegen de elementen, vuil of andere voorwerpen die het oog kunnen beschadigen. Fietsbrillen hebben daarom niet alleen grote, maar ook stevige glazen. Hierdoor kan het bescherming bieden tegen opvliegend vuil en water. Maar ook tegen wind, die vooral bij hoge snelheden de ogen doen tranen. 

Daarnaast zorgt de vormgeving van een fietsbril voor een breed zichtveld. C.a 140 graden horizontaal. Het glas van een fietsbril bestaat uit één deel i.p.v. een klassiek twee glazig ontwerp. Het montuur loopt daardoor alleen aan de buitenzijde. Hierdoor blijf jij optimaal zicht behouden over wat er voor maar ook naast je gebeurt.

 

Bescherming tegen UV-straling

Niet alle fietsbrillen beschermen 100% tegen UV-straling. Bij fietsbrillen met volledige bescherming moet er gekeken worden naar de termen ‘100% UV’ en ‘UV 400’. Deze glazen blokkeren alle UVA- en UVB-stralen tot en met 400 nanometer en beschermen jouw ogen daarmee volledig tegen schadelijke zonlicht. 

 

Verschillende glazen

Fiets brillenglazen zijn er voor verschillende weer- en lichtomstandigheden. Het unieke design van een fietsbril maakt snelle wissels tussen brillenglazen mogelijk. Hierdoor kan gemakkelijk het juiste glas voor de juiste situatie worden gebruikt. 

Fiets brillenglazen worden bij de fietsbril geleverd, maar zijn ook los verkrijgbaar. Met uiteenlopende kleuren en functionele eigenschappen, zoals: anti-fog en UV-bescherming.

Het juiste glas geeft invulling aan de lichtintensiteit. Daarom bieden glazen verschillende niveaus aan lichtdoorlatendheid aan. Een bril moet irritaties van fel licht tegengaan, maar niet het zicht belemmeren. 

 

Fietsbril voor brildragers

Fietsbrillen voor brildragers hebben een extra opzetstukje om het dragen van een bril te ondersteunen. Hierdoor blijft tijdens het fietsen de bril op zijn plek. Tijdens het fietsen kan je zeker zijn van optimaal zicht, comfort en veiligheid. De fietsbril biedt daarnaast alle eigenschappen van een standaard fietsbril aan. 


<< Lees minder

Er zijn 47 producten gevonden, waarvan 37 t/m 47 hier worden weergegeven:

Bril BBB Chester PH BSG-69PH kleur: black gloss
109,-
Bril BBB Commander BSG-61 kleur: glossy zwart
109,-
Bril BBB Commander BSG-61 kleur: glossy wit
109,-
Bril BBB FullView HC BSG-70 kleur: matt white/red/blue
109,-
BSG-70 kleur: matt black/red mirror
109,-
Ridescape race RD Metallic wit
109,99
Bril BBB Fuse PH BSG-65PH kleur: matzwart
119,-
Bril Shimano Equinox 4 kleur: white
119,99
Bril BBB FullView PH BSG-63PH kleur: glanzend metallic zwart
139,-
Bril BBB Commander PH BSG-61 kleur: matzwart
149,-
Bril BBB FullView PH MLC BSG-70PH kleur: matt black/gold mirror
149,-

Merk

Kleur

Maat

Sortering