MENU TERUG
SLUITEN

Tourfietsen

Maak je regelmatig een fietstocht en hou je van comfort dan is een toerfiets een ideale keuze. De toerfiets, ook wel een hybride of recreatieve fiets genoemd, is een kruising tussen een racefiets en een stadsfiets. Een belangrijk verschil is dat er op de toerfiets meer bagage meegenomen kan worden. Andere voordelen zijn een steviger frame, extra versnellingen en meerdere bidonhouders. 

Lees meer ...

Op vakantie met de toerfiets

Een toerfiets wordt ook wel vakantiefiets genoemd. Het is een sportieve fiets met extra veel ruimte voor bagage. Comfort staat voorop bij de toerfiets. Door het lage gewicht, minstens 24 versnellingen en de derailleurs (combinatie ketting over cassette i.p.v. naafversnelling), fietsen deze hybride fietsen heerlijk licht en soepel. Nog niet helemaal tevreden over de zithouding? Geen probleem, want met de verstelbare zadel- en stuurpen is de zithouding eenvoudig aan te passen. De toerfiets is uitermate geschikt voor fietstochten door heuvelachtige gebieden op vakantie.

Verschillende landschappen

Toerfietsen zijn uitgerust met banden die voor veel verschillende landschappen geschikt zijn. Je kan heerlijk stabiel fietsen op het asfalt, maar een bospad is ook prima te doen. Het rechte stuur zorgt voor een sportieve zithouding, hierdoor ben je extra wendbaar en zo beweeg je met gemak door het verkeer. Een grote fabrikant van toerfietsen is Koga, maar er zijn uiteraard ook andere merken verkrijgbaar. Er zijn ook elektrische toerfietsen verkrijgbaar, deze zijn ideaal voor als je veel mee moet nemen. Het zorgt voor meer ondersteuning bij steile hellingen en je wordt minder snel moe.
<< Lees minder

Sortering

Geen fietsen gevonden! Gebruik het filter om het zoekresultaat uit te breiden.

CategorieŽn

Prijs

  • -

    Stel in


RESET