MENU TERUG
SLUITEN

Racefietsen

Jij houdt wel van een beetje snelheid maken! Wij hebben de beste racefietsen voor beginners en experts. Een racefiets wordt ook wel wielrenfiets genoemd, kenmerkend zijn de smalle banden en de hoge snelheden die je ermee kan bereiken. Als hoofdsponsor van Cycling Team Fryslan weten wij als geen ander wat belangrijk is bij het kopen van een racefiets. Wij zijn ervaren in het vinden van een juiste racefiets door jarenlange ervaring en continue bijscholing van ons personeel. Voor zowel de recreant als de professional hebben wij een passende racefiets. De meest populaire racefietsen zijn bij ons te verkrijgen. Racefietsen van Cube bijvoorbeeld. Met onder andere een bodyscan helpen wij je aan een ideale racefiets. Kom ook gerust eens langs in de showroom voor persoonlijk advies en een proefrit. 

Lees meer ...

Racefiets onderhoud

Het lijkt zo simpel, je fiets schoonhouden. Maar hoe onderhoud je een racefiets nou echt? Begin met een grondige schoonmaakbeurt om te voorkomen dat vuil dieper in je fiets terecht komt. Maak de wielen en het frame goed schoon en check eventuele beschadigingen. Kijk daarna naar de ketting, wanneer deze niet heel vies is kan je een sopje gebruiken en anders moet de ketting ontvet worden. Gebruik ketting ontvetter en gereedschap wanneer het nodig is. Vergeet ook de drive-chain niet schoon te maken met een klein borsteltje. Verder is het belangrijk om regelmatig je ketting in te smeren met wax of olie en het overtollige weg te halen. Loop alle kabels na, controleer de remmen, de cassette en het kettingblad. Ook belangrijk is goede verlichting en check ook nog even of alles goed vastzit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je ongestoord racen.

Racefiets framemaat

Bij het aanschaffen van een nieuwe racefiets is het belangrijk om de juiste framemaat te kiezen. De juiste maat zorgt voor meer comfort en het voorkomt blessures. De maat van het frame staat vaak op de zitbuis, weergegeven in centimeters of inches. Meestal is het geschikte frame voor volwassenen ergens tussen de 17 en 22 inch. Wanneer je gaat voor een wat grotere maat dan zit je vaak wat rechter op. Een kleinere maat geeft iets meer een dynamische houding. Kijk wat het beste bij jouw wensen aansluit. 

Bekijk ook: 


<< Lees minder

Sortering

Geen fietsen gevonden! Gebruik het filter om het zoekresultaat uit te breiden.

Prijs

  • -

    Stel in

FramehoogteRESET