MENU TERUG
SLUITEN

Mountainbikes

Je nieuwe mountainbike kopen doe je bij ons. Wij hebben kwaliteit mountainbikes voor beginners en voor de ervaren mountainbikers. Door de enorme variatie aan mountainbikes is er gelukkig voor iedere fietser een passende mountainbike te vinden. Daarnaast vind je bij ons ook de juiste onderdelen en accessoires. Binnen no-time race jij over de prachtige MTB-routes in Nederland. Liever eerst een mountainbike testen? Dan kun je bij onze winkel in Appelscha ook terecht voor mountainbike verhuur!

Lees meer ...

Mountainbike onderhoud

Je mountainbike goed onderhouden is erg belangrijk, zo heb je er jaren plezier van. Modder, zand en nattigheid zorgen ervoor dat je onderdelen snel slijten. Na je fietsrit kun je het beste de fiets afnemen met een droge doek of je spoelt hem even af met de tuinslang, afhankelijk van het weer. Gebruik geen hogedrukreiniger, want daarmee haal je het vet weg uit draaiende delen. Wanneer je mountainbike gewassen is, maak dan de ketting en tandwielen droog met een doek. Zet dan je bike droog en indien mogelijk warm weg. 

Het maandelijkse onderhoud aan je mountainbike begint met een doek halen over je tandwielen en ketting. Smeer pas nieuwe olie als je ketting bijna droog is gelopen of wanneer deze volledig is ontvet. Check je bandenspanning regelmatig om te voorkomen dat je grip verliest, pomp ongeveer 1,4 tot 2,0 bar. Het laatste wat je wil is dat je banden snel lek gereden worden, daar wordt niemand vrolijk van. Check ook je remmen met regelmaat, laat je fiets in de winkel controleren wanneer de remblokken iets mankeren.

Kom gerust binnen voor een snelle check in onze vestiging in Appelscha, en waar mogelijk helpen wij je weer snel op weg!

Mountainbike onderdelen

Zijn je banden toe aan vervanging? Ga dan voor nieuwe die passen bij het terrein waar je graag fietst. Banden met een grof profiel zijn goed voor een droog en snel parcours. Wil je graag een snelle strandband, ga dan voor weinig profiel. Kijk ook goed naar de ketting, want als je deze tijdig vervangt hoef je niet steeds een nieuwe cassette te kopen. Controleer je onderdelen regelmatig, want veiligheid gaat voor alles.

Bekijk ook:


<< Lees minder

Sortering

€ 3.999,- € 3.199,-
€ 7.000,- € 5.000,-