MENU TERUG
SLUITEN

Gravelbikes

Switchen tussen onverharde en verharde wegen is geen enkel probleem voor de gravel bike. Het is de ideale keuze voor de avontuurlijke fietser. Bijna alle routes zijn begaanbaar met deze fiets. Stuurvaardigheden, snelheid en uithoudingsvermogen worden hier gecombineerd. De frames zijn net even wat robuuster dan die van een racefiets. Als je toch liever voor een wat ruiger pad kiest is een mountainbike de juiste keuze. 

Lees meer ...

Gravelbike onderhoud

De gravelbike krijgt het zwaar te verduren met al die verschillende paden: modder, stenen, asfalt, noem het maar op. Goed onderhoud is dus erg belangrijk om jaren van je fiets te kunnen genieten. Gebruik de juiste middelen om je fiets schoon te maken. Gebruik na het schoonspuiten van je fiets een fiets ontvetter voor de ketting. Loop de derailleurwieltjes goed na en verwijder overtollig vet. Gebruik verschillende doeken en borstels voor het frame, de remmen en de aandrijving. Kijk ook eens tussen de gereedschappen voor onderhoud en reparatie, zo heb jij alle tools in huis die je fiets nodig heeft.

Gravelbike onderdelen

Deze all-round fiets kun je dus voor veel doeleinden gebruiken. Wil je het als een woon-werkfiets gebruiken, dan is het handig om spatborden en een bagagedrager te monteren. Wanneer je echt gaat gravelen is het handig om te kiezen voor mtb-pedalen en mtb-schoenen, zodat modder en vuil goed afgevoerd kunnen worden. Je kan ook kiezen tussen een enkel of dubbel voorblad voor je gravelbike. Bij ruige parcours kun je het beste gaan voor een enkel voorblad zodat je minder hoeft de schakelen. Bij vlakke wegen is een dubbel voorblad verstandiger, zo heb je meer keuze in versnellingen en meer verzet. Kijk dus goed naar het terrein waar jij wilt gaan fietsen.  

Bekijk ook:


<< Lees minder

Sortering

€ 1.299,- € 749,50
€ 1.499,- € 749,50
€ 4.000,-