Mountainbike Clinic Event 2020 (datum nog niet bekend i.v.m. coronavirus)

Mountainbike Clinic Event 2020 (datum nog niet bekend i.v.m. coronavirus)

Tijdens het MTB Clinic Event op gaan we aan de slag met drie verschillende groepen, ingedeeld op niveau: beginners, intermediate en gevorderden. Elke groep krijgt een eigen instructeur en gaat aan de slag met technieken van het juiste niveau. Doordat de groepen bestaan uit circa 10  personen, kunnen de instructeurs je veel persoonlijke aandacht en begeleiding geven. 

Let op: in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus is er nog geen datum bekend. Het is wel mogelijk om aan te geven dat je interesse hebt in dit event. Dit kun je doen door je alvast middels het formulier in te schrijven. Zodra er meer bekend is over de datum, laten wij dat aan je weten. 

Programma

De dag begint om 9.30 uur bij Bike Totaal Kramer in Appelscha. Na ontvangst met koffie/thee en wat lekkers maak je kennis met je groepje en instructeur. Nadat iedereen zijn of haar fiets in ontvangst heeft genomen en de helmen stevig vastzitten, starten we met de clinic. Een ervaren instructeur vertelt je alles over de mountainbike en afhankelijk van het niveau, leer je diverse technieken. 

Rond het middaguur houden we even een pauze met een welverdiende lunch, verzorgd door de chef-kok van Bite & Click. Op een knisperend haardvuur maakt hij een heerlijke lunch klaar, bestaande uit een lekker kop vers bereide soep, gevolgd door royaal belegde broodjes met verse ingrediënten van de grill.  Na een goede bite en met nieuwe energie gaan we vervolgens het geoefende in de praktijk brengen met een tocht door het Drents Friese Wold. De gevorderden groep dagen we graag uit om met hun instructeur de competitie aan te gaan! Na afloop keren we terug naar Bike Totaal Kramer, waar er gelegenheid is om te douchen en om te kleden. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. 

Deze hele dag, inclusief clinic en lunch, kost slechts € 59 per persoon! 

Geef je op via het formulier. Geef in het opmerkingenveld het volgende aan:

 • Bij welke groep je aansluit (beginner / intermediate / gevorderden);
 • Indien je eigen fietsen meeneemt: welk merk en type heeft je fiets?
 • Indien je fietsen wilt huren: je lengte (i.v.m. soort fiets) en of je klikpedalen wilt. 
   

Praktische informatie

 • Datum: Wij wachten de ontwikkelingen rondom het coronavirus af en prikken dan een datum
 • Aanvang: 9.30 uur 
 • Verzamellocatie: Boerestreek 12, Appelscha
 • Duur: hele dag, uiterlijk tot 15.00 uur
 • Maximum aantal personen per groep: ca. 12
 • Minimale leeftijd: 12 jaar
 • Prijs per persoon: € 59
  • De prijs is exclusief fietsverhuur
    

Je zorgt zelf voor:

 • Bidon met dorstlesser (eventueel tegen meerprijs aanschaf op locatie mogelijk); 
 • Eigen benodigde voeding i.v.m. diëten / allergieën; 
 • Melding aan de instructeur als deze ergens rekening mee dient te houden;
 • Stevige schoeisel bij gebruik van een huurfiets met gewone pedalen, zoals een bergschoen;
 • Passende kleding bij het weer. Ons advies: een lange broek met zo strak mogelijke broekspijpen i.v.m. hongerige tandwielen;
 • Bij gebruik van een eigen fiets, gaan wij ervan uit dat je in het bezit bent van een technisch deugdelijke mountainbike


Welke bike past bij jou?

Benieuwd naar welke mountainbike bij jou past? Tijdens het event is het mogelijk om verschillende mountainbikes van diverse merken te testen. Ons personeel vertelt je alles over de bikes en helpt je bij het bepalen van de juiste fiets. 

Heb je zelf een mountainbike? Neem deze gerust mee om te gebruiken tijdens de clinic. Niet in het bezit van een mountainbike? Geen probleem, we hebben voor iedereen een passende mountainbike te huur (vanaf €21.50 voor de hele dag). Geef in het reserveringsformulier aan of je een eigen fiets meeneemt of wilt huren. 
 

Bepalen van je niveau

Tijdens dit event fiets je met een groep van je eigen niveau. Vind je het lastig om te bepalen wat je niveau is? We hebben een paar richtlijnen:  

 • Je hoort in de beginnersgroep als je nog nooit eerder een mountainbikeclinic hebt gevolgd, wellicht fiets je wel regelmatig maar weet je (nog) niks over de technieken die erbij komen kijken. Conditioneel gezien is deze groep geschikt voor iedereen. 
 • Fiets je al wat langer en heb je een keer een clinic gevolgd? Dan hoor je bij de intermediate groep. Je bent bekend met de basistechnieken van het mountainbiken maar je kunt nog meer leren over het verbeteren en toepassen van je skills. Het gaat bij de intermediate groep nog steeds meer om de techniek dan om de conditie. 
 • Iedereen die regelmatig op de mountainbike zit, graag zijn of haar grenzen verlegd en een goede fietsconditie heeft, mag zich aansluiten bij de gevorderden groep. Je hebt de technieken goed onder de knie, alsnog gaan wij de uitdaging aan om je nóg meer bij te leren. We gaan de grenzen opzoeken, focussen ons op het verbeteren van de rondetijden of bijvoorbeeld het efficiënter nemen van de bochten. Het tempo ligt hoog, een echte uitdaging!