Wijziging prijzen fietsverhuur

Het was en is nog steeds een roerige tijd. De corona crisis heeft veel gevolgen. In eerste instantie voor de gezondheid. Maar het heeft ook veel invloed op de maatschappij, de economie, het dagelijks leven… En dus ook op ons. Wij hebben te maken met een schaarste probleem. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen op onze website zijn de levertijden van fietsen vertraagd en daarnaast hebben wij wijzigingen aan moeten brengen in de prijzen van onze fietsverhuur.

Sneeuwbaleffect richting de fietsbranche 

Het begint als iets kleins maar heeft uiteindelijk grote gevolgen. Het sneeuwbal effect. Zo zou je het coronavirus ook kunnen zien. Het begon klein, maar is in korte tijd uitgegroeid tot iets veel groters: de wereldwijde corona crisis. Een van de gevolgen is dat de industrie en het transport verstoord is. Hierdoor hebben wij - net als vele andere bedrijven - last van leveringsproblemen. Producten, grondstoffen en zeecontainers zijn schaars, waardoor duur, en een deel van de fabrieken is gesloten. Daardoor rollen er simpelweg minder fietsen uit de fabriek en is het transport kostbaarder. Wanneer dit sneeuwbaleffect stopt, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat áls dit ooit voorbij gaat, het nog een hele tijd kan duren voordat de alles weer helemaal ‘normaal’ wordt. We hoopten op eind 2023, maar we hebben wereldwijd te maken met nieuwe varianten, lockdowns en andere sluitingen. Er is dus nog geen stip op de horizon… Helaas.

Wijziging prijzen fietsverhuur

Door alle problematiek zijn de prijzen in de fietsenbranche fors gestegen om extra kosten in de zogeheten supply chain (productieketen) te kunnen dekken. De prijsstijging is niet te vergelijken met de normale inflatie. Het is veel meer dan dat. Wij hebben dit verschil afgelopen anderhalf jaar zelf opgevangen. Voor zowel de fietsverhuur als de verkoop van fietsen, onderdelen en accessoires. Maar dat houden we niet langer vol. En dus zullen we het nu samen - met jullie, onze klanten - op moeten hoesten. We zijn dus genoodzaakt om prijswijzigingen door te voeren, waaronder ook de prijzen voor onze fietsverhuur per 1 januari 2022 te verhogen. 

Nieuwe prijzen 

De prijswijzigingen voor onze fietsverhuur zijn ook meteen de meest ingrijpende. Met name voor de sport afdeling. We zaten met een bedrag van €21,50 voor mountainbikes bijvoorbeeld al ver onder het landelijk gemiddelde. Bij de meeste verhuurders kostte het rond de €30 voor een dag. We hebben hier bewust voor gekozen omdat veel mensen maar een paar uur op pad zijn. Maar de kosten van onderhoud en personeel blijven natuurlijk gelijk. De kosten hiervan zijn in de afgelopen 2 jaar al met zo’n 25% gestegen, maar er komt nu nog een prijsstijging van ongeveer 30% bij. Die prijsstijgingen hebben we tot nu toe dus ook allemaal zelf opgevangen. 

We zijn geen voorstander om alles naar de consument door te rekenen. Het hoort ook een beetje bij het bedrijfsrisico en ondernemen, maar wij denken het samen met de consument te kunnen! Als we het samen doen, dan blijft het leuk en haalbaar! 

We gaan in de verhuur van de gewone fietsen en e-bikes een kleine prijsstijging doorvoeren, maar voor het mountainbiken (onze hoogste kostenpost) gaan we werken in shifts. Een shift duurt maximaal 3 uur en je betaalt hier €23,50 voor. In 3 uren kun je je behoorlijk uitleven op de routes en zijn de meeste mensen wel voldaan. Wil je wel een hele dag op pad? Dan betaal je een meerprijs van €4,00. 

Flyer prijzen fietsverhuur

Bekijk alle fietsverhuur prijzen op de fietsverhuur flyer. Wil je een fiets, MTB of iets anders huren? Scan de QR code en reserveer direct online! Wij zien je graag, want fietsplezier begint hier!

QR code fietsverhuur Kramer Appelscha