Merida Global Launch 2019

Afgelopen week stond massaal in het thema More Bikes, More Tests, More Fun, More Passion, Merida dealer event 2019, ook wij waren daarbij.  Tijdens het test event in Rupholding zuid Duitsland, werden we getrakteerd op de vele nieuwe bikes die Merida gaat voeren in 2019 en natuurlijk prachtige Beierse sferen!

Alle highlights en must haves waren in grote hoeveelheden aanwezig om te testen. Dealers, fabrikanten, marketeers en pers van over de hele wereld konden Test-rides doen. Iedereen had de kans en tijd om een fiets te pakken en de prachtige natuur in te gaan en ieder zo zijn ervaring opdoen. Er gaat niks boven fietsen testen en zulke mooie natuur!  Alle ingrediënten waren aanwezig. Van spectaculaire single trails en tricky berg pasjes tot aan super gave gravel trails en berg beklimmingen. Van E-MTB tot aan de racers kon je er fantastisch uit de voeten. Voor ons dan ook het moment om gretig gebruik te maken van al die mooie Bikes!

Opvallend gave line-up, de spectaculaire Scultura Disc 8000-E, wat een bak! Prijs winnaar 2018. De nieuwe Crosser de Mission CX, de nieuwe gravel racer The Silex en de vernieuwde one-20 en ook de E-One-20 zag er magistraal uit!   Uiteraard ook de E-MTB’s met meer veerweg zoals de One-40 tot aan de One-60 kwamen goed voor de dag.

Prachtige decals, Bike Lighting haha veel opmerking gehoord, ‘or you hate it, or you Love it!’  we loved it!

De opvallende bliksemschichten doen ons denken aan de jaren 80/90 designs echt super retro super te gek! En the ride? Fantastisch wat is dat kicken, maar voor we aan dat stoere werk begonnen eerst verlekkerd en warm gedraaid op de Silex en de Mission CX. Prachtige gravel rides gehad op de beide bikes. De gravel racer, de Silex is echt de bike die we wilden testen. Afgelopen jaar zijn we echt verliefd geworden op dit type fiets die ook hier in het Drents Friese wold een top bike is om op te trainen. Iedere dag van het jaar een geweldige fiets om je training op te draaien, zowel on the road als offroad!

De ideale mix. De mission CX er tegenover gezet en ja ook dat is een snelle crosser, wat een strakke bak. Hij is duidelijk sportiever en je zit veel dieper, dus voor diegene die er een coole racer bij zoekt om op te trainen in de winter en zeker niet te diep wil zitten is de Silex, de gravel racer zeker aan te raden.

Na een goed verzorgde lunch over op de MTB. Uiteraard eerst voelen en ervaren hoe de niet elektrische MTB reed, nou die beklimmingen hakten er wel in, maar 'we did it!' Het parcours was echt uitgezet voor de E-MTB ers, daar werden we al voor gewaarschuwd. Je fietste echt voor gek zonder ondersteuning wat een wereld daar. Iedereen op de E-MTB, gaaf!

Na de vele beklimmingen die trouwens echt super goed gingen op de one-20 werd het eindelijk leuk en speels tot we op de eerste beste trail downhill lek reden, ja ook nog eens aan de andere kant van de berg. In de enigste regenbui die over de hele wereld viel, was je eindelijk boven, kun je naar beneden lopen! Dat was iets minder fun, maar met het idee in het hoofd dit snel over te kunnen doen op de E-MTB het wandel avontuur maar snel aangegaan.

Eenmaal terug in het dorp direct de E-one-20 gepakt want ik moest en zou die trail rijden, maar wow wat een ding man, wat gaan die dingen geweldig berg op, super! Ja inderdaad dit is echt fun! Wel moet je zelf nog aan het werk hoor, maar de ideale middenweg is het zeker.

Met een gemiddeld hartslagje op vetverbranding berg op rijden is toch te gek! Dat hadden we nog nooit meegemaakt. De trails downhill zijn even wennen je merkt toch dat je meer gewicht mee hebt en zo’n bike wat meer rechtdoor wil dan onze lichte fully’s die we gewend zijn, maar eenmaal gewend, de smaak te pakken, smaakt naar meer!

De nieuwe Shimano M8000 motor is ook een beest trouwens en super stil, wat een top ontwikkeling van Shimano. Alle Merida’s zullen worden uitgevoerd met een motor van Shimano, wij vinden dit zeker een goede keus! Soepel, stil en enorm krachtig!  Zelfs al In de trail stand kun je echt alles aan.

Wij bedanken Merida voor dit super avontuur en deze geweldige ervaringen, welke we nu graag met jullie delen!  Verschillende testbikes zullen ook wij dit jaar krijgen waaronder ook de E-one-20. Electrische test MTB’s en gravel racers zijn zeker bikes die er toe doen in onze omgeving.

Wil je het zelf ook ervaren in het prachtige Appelscha kom dan gerust eens langs voor meer info of test-rides!

 

Merida, More Bike, More Fun !