Het leed dat het Suezkanaal heet...

Het is u vast niet ontgaan: het grote containerschip dat een week vast heeft gelegen in het Suezkanaal. De hele week was er veel aandacht voor. Omrop Fryslan is zelfs even langsgekomen, om te horen hoe het er bij ons voor staat. Helaas is het antwoord niet zo rooskleurig: de leveringen zijn nog meer vertraagd dan eerder het geval was. 

Zoals in onze eerdere blog 'Fiets besteld? Helaas, het duurt nog even' aan bod is gekomen, heeft de fietsenbranche te maken met flinke vertragingen. Samengevat: de keten waar onze branche op gebouwen is, is volledig uit balans. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er fabrieken stil hebben gelegen, waardoor er tekorten zijn ontstaan. Daarnaast is de vraag alleen maar toegenomen. Daarbij is er een tekort aan containers en zijn de havens overvol. Kortom, de keten is uit balans. 

 

Bij de Omrop zeggen ze Hendrik Jan. Wij mogen Jan Hendrik zeggen :-)

 

File op het water

En toen was daar ineens een vastgelopen schip in het Suezkanaal. Een kanaal waar voor deze gebeurtenis de meeste mensen waarschijnlijk niet eens van het bestaan af wisten. Dat is nu wel anders. Door het vastgelopen schip, is er een file op het water ontstaan van ruim 400 schepen. Op al die enorme schepen stonden heel veel containers, klaar om verscheept te worden naar de rest van de wereld. Gelukkig was daar Boskalis. Dit Nederlandse bedrijf schoot snel te hulp, waardoor het schip na een week weer los was. Was er niet zo adequaat gehandeld, dan had het nog wel weken kunnen duren. 

Nog meer vertraging

Het gevolg van het vastgelopen schip is een flinke vertraging van leveringen, bovenop de vertragingen die er al waren. Voor ons betekent dit dat het wellicht nog langer duurt voordat uw nieuwe fiets is geleverd. Of dat we nog even moeten wachten op dat ene onderdeel voor de fietsreparatie. Een vervelende situatie, waar wij helaas ook niet veel aan kunnen doen. 

Een dergelijke situatie hebben we nog nooit meegemaakt. En hopen we in de toekomst ook niet weer tegen te komen. Daarom zijn we nu al aan het bestellen voor volgend jaar. Je weet nooit of er weer een pandemie om de hoek komt kijken... 

Dus helaas moeten we u (alweer, of nog steeds) om uw geduld vragen. We balen zelf ook enorm van de situatie en maken er het beste van.

Hoera, lente!

Om met een positieve noot te eindigen: we zijn weer op de maandagen geopend! Vanaf 5 april is het weer mogelijk om op maandag fietsen te huren en vanaf 12 april is de winkel ook weer geopend voor winkelen op afspraak. Bel voor het maken van een afspraak.

Hopelijk tot snel!