MENU TERUG
SLUITEN

Fietspompen

Ken je dat? Net op de fiets willen stappen, maar dan opeens zijn je banden leeg. Een fietspomp kan eigenlijk niet ontbreken in je fiets accessoires. Er zijn verschillende soorten fietspompen. Kramer helpt je graag bij het vinden van de fietspomp, die het beste bij jou passen.

Lees meer ...

Verschillende soorten fietspompen

 • Klassieke vloerpomp

De klassieke vloerpomp is de bekendste fietspomp. Deze pomp wordt bevestigd aan het ventiel van de band. Door op en neer te bewegen met de pompstang wordt er lucht door de pompslang geperst, waardoor het lucht in de band zal komen. Het fijne van deze pomp is dat de pomp op vrijwel alle fietsen past. Wel moet je bij deze fietspomp best wel wat kracht zetten om de band goed op te pompen

 • Handpomp

De minipomp of handpomp lijkt eigenlijk precies op de vloerpomp, maar is een stuk kleiner. Deze fietspomp is ideaal om mee te nemen onderweg. Daarnaast hoef je bij de handpomp niet veel kracht te zetten om lucht in de banden te krijgen. Ook is de pomp erg licht, je merkt bijna niet dat je deze mee hebt tijdens het fietsen. Een nadeel van de handpomp is dat deze geen drukmeter heeft.

 • Elektrische fietspomp 

Bij een elektrische pomp hoef je niet zelf te pompen. De pomp zorgt voor lucht, waardoor de band wordt opgepompt. Op de pop zit een drukmeter, waardoor je precies kan zien hoeveel lucht er in de band zit en hoeveel er nog bij moet. 

 • Voetpomp

Een voetpomp is makkelijk te bedienen. Ook op de voetpomp zit een drukmeter, hierdoor kan je precies zien hoeveel lucht er in de band zit en hoeveel hier nog bij moet om prettig te kunnen fietsen. Bij de voetpomp hoef je geen armspieren te gebruiken, door middel van een pedaal kan je met je voet ervoor zorgen dat er lucht in de band komt. Een minpunt van deze pomp is, dat deze niet makkelijk mee te nemen is als je gaat fietsen.

Tips om je fietsband op te pompen

 • Stadsfiets/E-bike

Een stadsfiets of E-bike heeft vaak een hollands ventiel, zoals dat genoemd wordt. Deze ventielen zijn makkelijk in gebruik, waardoor je jouw band makkelijk kan oppompen. 

 1. Rol je wiel met het ventiel naar beneden
 2. Haal het dopje van het ventiel af
 3. Als het dopje eraf is hoef je verder niet aan het ventiel te draaien
 4. Bekijk voor je gaat pompen, hoeveel bar er in jouw band kan. Dit staat aan de zijkant van de band
 5. Begin met pompen
 6. Klaar? Draai het dopje weer op het ventiel. 
 • Racefiets of Mountainbike

Een racefiets of mountainbike heeft vaak een frans ventiel, waardoor het oppompen van je band net wat anders werkt dan bij een stadsfiets of E-bike.

 1. Rol je wiel met het ventiel naar beneden 
 2. Draai het ventieldopje eraf
 3. Draai het kleine draaiknopje op het ventiel open, deze hoeft er niet af.
 4. Bekijk voor je gaat pompen hoeveel bar in je band kan. 
 5. Pomp de band op
 6. Klaar? Draai het knopje weer aan en doe het dopje weer op het ventiel. 

Fietspompen bij Kramer

Bij Kramer Fietsservice hebben we verschillende fietspompen in het assortiment. We helpen je graag bij het vinden van een fietspomp die bij jou past. Kom bij ons langs in Appelscha! 


<< Lees minder

Er zijn 7 producten gevonden:

Pomp CO2 Micro kleur: zilver/zwart
22,95
Pomp Jumbo met plank kleur: zwart
26,95
Pomp Performance HV
39,95
PRO Drukmeter Digitaal Voo
39,95
Floor Pumps
44,90
Floor Pumps
79,90
Floor Pumps
119,95

Merk

Kleur

Maat

Sortering